Agios Kirikos – Kastelorizo
Ferger til Dodekanesene
Agios Kirikos – Kastelorizo
Ferger til Dodekanesene
Fergeruten Agios Kirikos Fergeruten Kastelorizo seiler ikke for øyeblikket. Agios Kirikos Kastelorizo seilingens varighet og frekvens kan variere fra sesong til sesong. Se vår Deal Finder for alternative ruter og sammenlign priser, tider og rutetider.
Flere ruter enn noen andre.
Sammenlign priser, tider og ruter på ett sted.
Endre planer enkelt med flexi-billetter.
Bestill e-billetter og administrer turer i appen.
Direkte sporing av skip og oppdateringer i sanntid.
Førsteklasses kundestøtte når du trenger det.
Agios Kirykos er en by og tidligere kommune på øya Ikaria i Det Egeiske Hav i Hellas. Øya har navnet sitt fra Icarus, sønn av Daedalus i den greske mytologien, som falt i havet i nærheten. Det Arkeologiske Museum som ligger i landsbyen Kamboss, står på en brett, som en gang var den gamle festningen Oinoe. Museet inneholder over 250 gjenstander, herunder neolittiske redskaper, leirkar, ler statuetter, søyler, mynter og utskårne gravsteiner.
Ikaria er knyttet til havnene i Piræus og Rafina. Man kan også besøke nærliggende kykladiske øyene Syros, Tinos, Mykonos og Andros. Der er også fergeforbindelser fra Ikaria til Rhodes.
Kastelorizo er en gresk øy som er den minste, og måske den vakreste, av Dodekanesene. Den ligger på den mest østlige kanten av Hellas og kjennes iblant ved sitt gamle navn, Megisti, som den het frem til middelalderen. Under denne delen av øyas historie, bygget riddere av St John Castello Rosso, med sine dobbelt vegger og brystvern, på klippene over havnen. Det er fra denne konstruksjonen øyas nåværende navn stammer fra. I øyas nye historie førte fiskeri og skipsfart til dens voksende rikdom.
Kastelorizos eneste befolket område er i og omkring den maleriske Kastellorizo landsby, som har to områder – Pigadia og Chorafia – og kan kjennes ved sine gamle smug og tradisjonelle fargerike hus, komplett med tre balkonger.
Det er fergeforbindelser fra øyas havn til Rhodos, Kos, Nisyros, Pireus, Kalymnos, Symi og Astypalea.